Over de Ridderkerkpas

Alle informatie, voordelen en voorwaarden van de Ridderkerkpas op een rij.

De Ridderkerkpas is een pas voor de inwoners van Ridderkerk. Diverse doelgroepen zoals minima en mantelzorgers kunnen gebruik maken van de pas. Op de pas staat een persoonlijk tegoed dat u kunt gebruiken bij diverse winkels en/of (sport)verenigingen.

Naast een regeling of mantelzorgpluim, die u krijgt op uw Ridderkerkpas, zijn er ook regelmatig kortingen op andere activiteiten. Houd ook onze tijdelijke acties op de website in de gaten.


Kindpakket & meedoen-regeling

De Ridderkerkpas is o.a. een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Ridderkerk. Als pashouder ontvangt u een persoonlijk tegoed dat u tijdens het pasjaar kunt besteden aan sportieve of culturele activiteiten en interessante acties. U bepaalt zelf welke dit zijn. Het Ridderkerkpas-tegoed is persoonsgebonden: dit betekent dat u het bedrag alleen voor uzelf kunt gebruiken. Het tegoed verloopt per 31 december 2023.

Meedoenregeling (Kindpakket)

De Meedoenregeling is een bedrag dat leeftijdsafhankelijk is...

meer informatie


Mantelzorgpluim

Mantelzorgers kunnen een mantelzorgpluim ontvangen. Dit is een vrij besteedbaar bedrag van 100 euro. Dit wordt elk jaar in november uitgekeerd. Als u een mantelzorgpluim krijgt, wordt het bedrag op de Ridderkerkpas gestort. Dat betekent dat u een Ridderkerkpas ontvangt, waarmee u het budget van 100 euro kunt uitgeven bij de aangesloten aanbieders.

Mantelzorgpluim aanvragen

De Mantelzorgpluim is tot 15 september aan te vragen. Aanvragen die hierna binnenkomen kunnen niet meer worden verwerkt. 

meer informatie


Partners

De Ridderkerkpas is een kortingspas voor mensen met een laag inkomen in Ridderkerk. Op de pas staat een persoonlijk tegoed, dat houders gebruiken om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten bij verenigingen of organisaties die bij de Ridderkerkpas zijn aangesloten. Heeft u een vereniging of organisatie en wilt u zich aansluiten bij Ridderkerkpas? Als partner brengen wij u onder de aandacht van de Ridderkerkpashouders en vergroot u het bereik van uw vereniging of organisatie.

Ik wil partner worden

Wil u meer lezen over de mogelijkheden om partner te worden? Wij leggen het u in deze....

meer informatie


Uw persoonlijke account

Gemakkelijk inzicht in uw tegoed en activiteitenhistorie van uzelf of een gezinslid? Log dan in op uw persoonlijke Ridderkerkpas account en zie al uw gegevens in.

Inloggen in mijn account

Ik wil een account aanmaken

U kunt een eigen account aanmaken indien u een Ridderkerkpas hebt ontvangen.

aanmaken


Vijf meestgestelde vragen

Als u niet automatisch een Ridderkerkpas heeft ontvangen én u denkt daar wel recht op te hebben, dan kunt u hier een aanvraag indienen.

Als u uw Ridderkerkpas bent verloren, kunt u deze meteen blokkeren via Mijn Account. Heeft u geen Mijn Account en bent u ook niet in staat om er een aan te maken, geeft u dan z.s.m. aan ons door dat u uw Ridderkerkpas kwijt bent.

Dit kunt u doen op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur tijdens het telefonisch spreekuur van de gemeente Ridderkerk via telefoonnummer 14 0180.


De actuele hoogte van uw budget bekijkt u via Mijn Account.

De Ridderkerkpas is een gratis voordeelpas voor mensen met een laag inkomen. Met een Ridderkerkpas heeft u een persoonlijk tegoed dat u kunt besteden bij onze vele aanbieders. U kunt uw tegoed bijvoorbeeld besteden aan een bibliotheek abonnement, een museumkaart, uw sportcontributie maar ook aan een computer, fiets of sportspullen. Voor kinderen kan er ook een gedeelte van het tegoed besteed worden aan schoolkosten. Kijkt u voor alle mogelijkheden vooral op onze website en meldt u ook aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Nee, uw gegevens worden verwerkt in het basis registratie personen systeem van de gemeente. Indien van toepassing worden uw gegevens automatisch bijgewerkt.

Het Ridderkerkpasjaar loopt elk jaar van 1 januari tot en met 31 december. Voor elk Ridderkerkpasjaar kunt u de Ridderkerkpas aanvragen tot en met 7 december van het actuele jaar.

Naar boven